Hvor mange typer lasersveising kjenner du til?

Hvor mange typer lasersveising kjenner du til?


1 Laserlodding

(1) Prinsipp

Laserlodding er en sveisemetode som bruker laser som varmekilde, bruker materialer med lavere smeltepunkt enn grunnmetallet som fyllmetall (kalt loddemetall), etter oppvarming og smelting, bruker flytende loddemetall for å fukte grunnmetallet, fylle skjøtspalten og diffuser med basismetallet for å oppnå tilkobling, som vist i følgende figur.

11 

(2) Funksjoner

Laserloddeprosessen brukes på sveising, noe som ikke bare gjør produktet vakrere og forbedrer forseglingen, men forbedrer også styrken til sveiseområdet betydelig og forbedrer kjøretøyets sikkerhetsytelse.Tilkoblingsmodusen for uedelt metall tilhører krympestøtskjøten, som vist i figuren nedenfor.

22 

(3) Bruksområde

Laserlodding er en mye brukt sveiseprosess for sveising av bilkarosseri for tiden.Dens største fordel er at den kan produsere jevn overflate og unngå smeltende sinkbelegg.Den brukes hovedsakelig til: skjøten mellom sideveggens ytre plate og toppdekselets ytre plate (som vist i figur 1 og figur 2, er tetningslisten for taket kansellert, noe som er vakkert og kostnadsbesparende);Skjøt den øvre og nedre delen av bagasjerommets ytre panel (som vist i figur 3)

33 

Fig. 1 Laserloddingsutseende på toppdekselet

44 

Figur 2 Utseendesammenligning av laserlodding

55 

Figur 3 Audi Q5 bagasjeromslokk

 

2 Lasersveising

(1) Prinsipp

Laserfusjonssveising er en sveisemetode som bruker laser som varmekilde for å smelte deler av basismetallet til to plater ved hjørneskjøten til to plater (smelter samtidig den nærliggende sveisetråden for å fylle hjørneskjøten til to plater) for å danner flytende metall, og danner deretter en pålitelig forbindelse etter at den er avkjølt.Prosessprinsippet er vist i figur 3.

(2) Funksjoner

Laserfusjonssveising kan deles inn i laserpenetrasjonssveising, laserfusjonssveising (uten trådfylling) og laserfusjonstrådfyllingsveising.Den brukes hovedsakelig til sveising av frontenden av bilen, toppdekselet og gulvet, det indre dørpanelet osv. Grunnmetallet er forbundet med lapping, som vist i figur 4.

66 

Fig. 4 Lapping form av laserfusjonssveising av uedelt metall

(3) Bruksområde

Lasersveising brukes hovedsakelig på tak og dørdeksel.Figur 5 viser bruken av lasersmeltesveising på bakdøren til bilen.

77 

Fig. 5 Lasersveising for bakdørsveising

For mer informasjon, vennligst klikk: https://www.men-machine.com/news/



Innleggstid: 26. desember 2022

  • Tidligere:
  • Neste: